Olet täällä

Juttuja jätkäsaaresta

Tänne on kerätty myös sivustolla aiemmin esitettyjä juttuja.

=> Kuvia Jätkäsaaresta - Pertti Hagelbergin albumista


Muita kuvia

 


Jätkäsaaren historia kuvin

 

Neste Oil Ralli 2014-7-26

 

 


Asuntomelu ylittää raja-arvot

Bunkkerin eturakennuksen sietämätön melu on meillä parvekkeella 57 db koko ajan. Talon toisellakin puolella melu on 41 db, kun ikkuna on auki. Kuumalla se on auki.

 

"Teknisten laitteiden aiheuttama keskiäänitaso LAeq asuinhuoneissa ja vastaavissa oleskelu- ja työskentelytiloissa saa olla päiväaikana (klo 7-22) enintään 35 dB ja yöaikana (22-7) enintään 30 dB. Muissa tiloissa (esim. keittiö, pesuhuone sauna) keskiäänitaso saa olla enintään 40 dB. Laitteista aiheutuva melu voi olla jokseenkin tasaista ja jatkuvaa (esim. ilmanvaihtolaitteet) tai hetkellistä, yksittäisten kovien äänten aiheuttamaa haittaa (esim. hissin liikkeet)." ks. Valvira/ melu

Kaupungin ympäristökeskuksen mukaan parvekemelu saa olla enintään 45 db. "Rakennusta palvelevien tai rakennuksen LVIS-laitteiden aiheuttama keskiäänitaso saa olla enintään 45 dB saman tai läheisen rakennuksen ikkunan ulkopuolella, parvekkeella, pihamaalla tai muussa vastaavassa paikassa asuinalueella ja muilla melulle herkillä alueilla." http://www.finlex.fi/data/normit/1917-c1.pdf.

Asumiseen käytettävillä alueilla, virkistysalueilla taajamissa ja taajamien välittömässä läheisyydessä sekä hoito- tai oppilaitoksia palvelevilla alueilla on ohjeena, että melutaso ei saa ylittää ulkona melun A-painotetun ekvivalenttitason (LAeq) päiväohjearvoa (klo 7-22) 55 dB eikä yöohjearvoa (klo 22-7) 50 dB. Uusilla alueilla on melutason yöohjearvo kuitenkin 45 dB." http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1992/19920993

Meillä se on 57 eli 12 db enemmän. Kolme desibeliä on aina kaksinkertainen eli 12db = 2**4 = 16-kertainen. Jos siis olisi lupa meluta kymmenellä watilla, niin meidän meluaja möliseekin 160 watilla. Asia kuuluu Rakennusvalvontavirastolle, ja asia on pakollinen noudatettava. Mutta byrokratia ei itse ota itseään kiinni, vaikka hampaat jo niskaa koskettaisivat.

Melu on terveydelle vaarallista. Teen asiasta tutkintapyynnön poliisille, sillä vastuulliset ovat asian jo kauan tienneet, mutta eväänsäkään eivät ole värähdyttäneet. Valita sinäkin!
 

Kuvat videoitu Huutokonttorin näyttelyn katon rajasta, josta niitä ehkä juuri kukaan ei käy edes katsomassa.
Vinkki: Pysäytä video aina kiinnostavan kuvan kohdalla, sillä esitys on hyvin nopea.

 

 

 

 

 

Aina vaan paranee iltaruskot. Tämä kuva on täysin manipuloimaton! Klikkaa kuvaa!

Jätkäsaaren tunnusomainen maisema. Klikkaa kuvaa!


=>Videoita Jätkäsaaresta

Buza avattu! Kuvassa pari päivää ennen H-hetkeä...


Aprillia 2014

Tänään kello 15:30

 

Paavo Arhinmäki urheiluministerin viimeisenä tehtävänä starttaa Jätkäsaaren Bunkkerin Uimahalli-projektin Ravintola Buzassa Tyynenmerenkatu 7

Kauan keskusteltu uimahalli-hanki astui jättiaskeleen, kun Paavo Arhinmäki sai neuvotelluksi kaupunginjohtaja Jussi Pajusen kanssa sopimuksen, että Stadion-projektista leikataan 12 miljoonaa euroa luksuskatsomon rakentamisesta, Guggenheim-projektista 8 miljoonaa ja Kruunuvuoren sillasta 7 miljoonaa Bunkkerin uimahalliin. "Kiakkoviaraat tulevat tännekin ellei kaupunki taivu." oli Arhinmäki sanonut asiaa tiedustelleelle reportterille.

Ja nyt se tapahtuu: Paavo tulee Jussin kanssa allekirjoittamaan juhlallisen "Bunkkeri Kansalle" -projektisopimuksen asiaa hoitavan Jätkäsaaren ja Ruoholahden Himouimarit ry:n kanssa.

Tule sinäkin Ravintola Buzaan tänään kello 15:30.
Simatarjoilu! Tervetuloa!

Lasse I Jätkä


 

 

 

=>Tarinoita Jätkäsaaresta


Tapahtumia jälkeenpäin

Uudet kadut on merkitty puutteellisesti. Taksit, poliisi, ambulanssi ovat yhtä lailla hukassa kuin asukkaatkin. Ohessa esimerkki kadusta, jonka nimi on merkitty, mutta sitä merkintää ei niin vaan löydä.

Jos et huomannut, niin Rionkatu siinä yrittää lukea. Se ei vain näy.

=>Taiteiden yö Ruoholahti

=>Kuutamot 2013 


Vanhoja tiedotteita

Päivän kielikapula:

"Pulkalla laskemisen mahdollistama tasoero" muistuttaa sanaa "pulkkamäki". Jos kaupunki kutsuisi sitä pulkkamäeksi, niin tapahtuisi kamalia:

 • Kansalaiset ymmärtäisivät, mistä on kysymys
 • Joku pulkkailija voisi vaatia korvauksia, jos tulisi pulkkaonnettomuus pulkkamäessä
 • Kaupungin pitäisi pitää mäki kunnossa.

Tällaisen helmen kuulimme oheisessa tilaisuudessa:

Jätkäsaariseuralla oli vuosikokous 2013-10-22 ja se valitsi uuden hallituksen.

Ennen kokousta Kaupunkisuunnitteluvirasto esitteli Jätkäsaaren tulevia kortteleita ja rakentamissuunnitelmia noin kymmeneksi vuodeksi.

Ongelmiakin löytyi. Listaan ne kiperästikin tavoitellen sitä sävyä, jota kokouksen asukkaat ilmaisivat.

 • Uimahallia ei sitten saada, ei siis 100-200.000:lle helsinkiläiselle. Syynä on virallisesti rahapula (lue: rahat halutaan käyttää toisin, kuten Guggenheimiin ja Kruunuvuoren siltaan). Mielestäni on jo aika sanoa Helsingin antaneen liikaa lupauksia Jätkäsaaren ja Ruoholahden asukkaat, sillä Ruoholahden uimahallin purkamisen yhteydessä ensin kaupungin johto kertoi vasten parempaa tietoaan Lliikuntavirastolle, että Bunkkeriin tulisi uimahalli piankin. Samaa Helsinki on myös lupaillut perusteettomasti asuntojen rakentajille ja ostajille. Joten uimahallia kaipaavat, älkää ostako asuntoa Jätkäsaaresta. Toimenpiteet: "Asukkaiden tulee nousta barrikadeille!" (eräs käytetty puheenvuoro).
 • Liikenne sumppuuntuu moninkertaisesti. Liikenneviraston edustaja ei vaivautunut paikalle kertomaan, mitä aiotaan tehdä. Yhteyksiä Ruoholahden metroasemalle kaivataan, samoin tiheämmin vuoroja keskustaan.
 • Kaupunkia vaivaa tasapaksujen rumien rakennusten tekemisen vimma. Tornihotellia vastustettiin sen korkeuden vuoksi. Logiikan mukaan kuitenkin korkeammat rakennukset mahdollistaisivat samalla asukasmäärällä leveämmät väylät eli sujuvamman liikenteen. Jokin korkea torni myös loisi ilmettä alueelle.
 • Tornihotelli kyllä kaadettiin, mutta hirviömäinen Bunkkeri saa jököttää ilman minkäänlaista tunnettua kehityssuuntaa. Samoin sen viereen sallittiin rakentaa ei niin kauhean kaunis uudisrakennus, jättikorkea Verkkokauppa. Aivan johdonmukaista ei tornihotellin vastustus ole ollut.
 • Rakennusten rakentaminen vieri viereen tekee alueesta slummia. Alun perin rakennuskorkeuden, näillä väyläleveyksillä piti olla 5-6 kerrosta, mutta nyt jo kavutaan 11:een.
 • Nykyisen kaavan mukaan uusimmat talot Malagankadun suunnalle lähelle merta tehdään korkeammiksi kuin kauempana mereltä olevat talot. Niin menetetään auringonvaloa ja merinäköalaa.
 • Alueelle on tulossa runsaasti hotelleja, liikenne siis tulee yhä ongelmallisemmaksi.
 • Venehotelli, johon veneet nostettaisiin trukilla moneen kerrokseen, on ympäristöongelma ja myös paloturvallisuusongelma. Tukholmassa on ikävä kokemus, kun joukko veneitä bensoineen päättää palaa umpinaisessa tilassa.

  LL

Jätkäsaaren kaakkoisosan eli 00220 Helsinki ensimmäinen asuintalo on asumisoikeusasunto. Ks lisää asumisoikeusasumisen uusia haasteita.

 

Siemens-Bosch astianpesukone - tarkista palovaara. Sitä ennen älä poistu kotoa tiskikoneen käydessä!


Tällaisia olivat RIonkadun parkkipaikat 2012-13:

Tilapäiset parkkipaikat

Rionkatu 7:llä ja ilmeisesti eräillä muilla Rionkadun yhtiöillä on edustallaan kadulla parkkipaikkoja. Paikan lunastaneet saavat numeroidun tunnuksen.

Niin kauan kuin maanalaisia paikkoja ei oteta käyttöön, on Bunkkerin takana lisäpaikkoja, niihinkin on numeroidut tunnukset.

Ajo Bunkkerin parkkipaikoille on konstikas ja se on 30.5.2013 alkaen seuraava, ks. sininen viiva.
Reitti on nyt hiukan muuttunut, mutta kuvan alaosasta Bunkkeria kohti suuntaamalla asia selviää.

Älä mene siitä, missä lukee "Stara", vaan mene sen vierestä. Liikennemerkki näennäisesti estää, mutta lisäkilpi "Tontille ajo" sallii.

Bunkkerin eteen suoraan lipan alle ei saa paikoittaa, vaan ne paikat kuuluvat Verkkokaupan henkilöstölle..

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer