Olet täällä

Liikenne ja kartat

 


Jätkäsaaren katuopastekartta kadulta löydettynä

Tämä kartta on paras. Se kertoo jo olevat kadut. KLIKKAA JA SUURENNA!

Esitetty kartta on Helsingin kaupungin Jätkäsaari-projektin tuotantoa, otettu taskukameran valokuvana yhdestä suunnistuspömpeleistä.

Huomaat, että työmaa-alueen läpi ei voi kulkea millään konstilla laillisesti eikä juuri muutenkaan vielä pitkään aikaan.

Navigaattorien ja tietokoneiden kartat ovat parantuneet.

Googlen kartta on oleellisesti sama kuin yllä oleva tosi hyvä kartta.
Nokian kartta on sen verran parantunut, että se ei enää väitä Rionkadun ja Tarmonkujan olevan yhteydessä toisiinsa. Silloin ei kai enää kukaan kuvittele pääsevänsä rekka-autolla sitä reittiä Crusellin sillalle. Nokian kartta ei kuitenkaan ymmärrä sitä tosiasiaa, että työmaa-alue Välimerenkadun kaakkoispuolella on kokonaan liikenteeltä suljettu. Edelleen huonot pisteet Nokialle.
 


Jätkäsaaren virallinen kartta

Klikkaa kuvaa ja saat kartan kokonaan:

Fonectan loistava kartta

Lisää Jätkäsaaren karttoja

Autolla Jätkäsaareen / Tilapäiset parkkipaikat (Rionkadun)

Julkinen liikenne 

Länsiterminaalin raitiovaunut ovat usein täynnä laivojen saavuttua noin 40 minuutin ajan. Huomaat sen Läntiterminaalin taksitolpan täyttyessä tai, kun alue on mustanaan matkailijoita. Siis katso heti laivojen saapumiset tuosta: >Saapuvat alukset. Ne voivat olla myös täynnä varsinkin Asemalta tullessasi 1-2 tuntia ennen laivan lähtemistä. Katso samaa taulukkoa, siinä on myös lähtöajat.

Strategia 1: Hyppää kyytiin Bunkkerilta tai jopa Huutokonttorilta ja mene ensiksi väärän suuntaan eli terminaaliin. Odota siinä sitten jopa kymmenen minuuttia lämpimässä ratikassa ja lue vaikka Metro-lehteä.
Strategia 2: Muuta omaa aikatauluasi, osta fillari tai kävele.
Strategia 3: Jos 6T sattuu kulkemaan, niin käytä sitä, varsinkin kaupungilta päin.
Strategia 4: Kaupungilla mene kyytiin jo Kaisaniemessä.
Strategia 5: Kirjoita kaikkiin yleisönostastoihin ja someihin tiukka vaatimuksesi siitä, että turisteja ja sinua ei saa kiusata liian hyvin kannattavalla ratikkalinjalla.

 

Kutsuplus

HSL:n uusi älyliikennepalvelu Kutsuplus on nyt käytettävissä. Kutsuplus on pikkubusseilla liikennöitävä palvelu, jolla ei ole kiinteää reittiä, vaan bussi kulkee tilausten mukaan bussipysäkiltä pysäkille. Matka tilataan internetissä, jossa se myös maksetaan etukäteen.

Kutsuplussan tavoitteena on laajeta koko HSL-alueelle ja vähentää aikaa myöten henkilöautoilua.  Kutsuplussan hyviin puoliin kuuluu, että kyyti on vaihdoton ja se soveltuu hyvin myös alueen poikittaisiin matkoihin. Kuljettajat ovat palvelevia ja autot mukavia Mercedes Benz -minibusseja.

Nyt pilottivaiheessa palvelualueena on pääosin Kehä I:n sisäpuoli lisättynä Otaniemellä ja Leppävaaralla. Palveluaika on maanantaista perjantaihin klo 6 - 23.  Sekä palveluaika että -alue laajenevat asteittain. 2.1.2014 Kutsuplus laajenee Itä-keskukseen ja Tapiolaan.  

Lisätietoja löytyy www.kutsuplus.fi -sivustolta.  Sivustolla on myös kätevä laskuri, jolla voi tutkailla pysäkkejä ja hintoja.
 

Kutsuplussan pysäkit alueen kartalla:

www.kutsuplus.fi

Pyöräily ja jalankulku

Taksit

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer